Korfu
En af de smukkeste græske øer
Se billeder

Information om Korfu

Korfu har alt fra små bugter, historiske bygninger, frodige bjerglandskaber og lækre hoteller og restauranter.
Korfu er en lille, grøn plet midt i Det Ioniske Hav, og er muligvis den smukkeste af de græske øer. Øens frodighed, det gode vejr og de mange lækre strande gør den til et sandt paradis. Et besøg er sjældent nok, da øen har så meget forskelligt at byde på. Selvom øen blomstrer frodigt året rundt, er sommeren stort set tørlagt, og temperaturen kommer nemt op på de 30 grader i sommerhalvåret.

De Ioniske Øer – Korfu og Paxi-øerne

Det Ioniske Hav byder på flere charmerende øer. Her er Korfu den nordligst placerede, hvor Korfu by er hovedbyen for alle øerne. De Ioniske Øer er ikke nær så kendte, som mange af de andre græske øer, hvorfor disse øer byder på en autentisk og lokal stemning, som giver rig mulighed for at opleve den ægte græske stemning. Besøger du Korfu, vil vi klart anbefale dig at opleve de skønne små omkringliggende øer, Paxi-øerne, som ligger cirka 10 km fra sydspidsen af Korfu. Paxi-øerne består af Paxi på 24 km2 og Antipaxi på 5 km2. Her kan man tage sig en svømmetur i det krystalklare hav, eller nyde en lokal frokost i den lille by Gaios. Tidligere var De Ioniske Øer præget af jordskælv, som har været skyld i at flere af de gamle historiske bygninger, er styrtet sammen. I dette tilfælde har Korfu by været skånet, hvorfor byen er den ældste, bevarede by på De Ioniske Øer.

Korfu by – mærk historiens vingesus

Korfu har en fantastisk historie, som især opleves i Korfu by, hvor de små, smalle gader afspejler en tid under mange forskellige besættelser. Den gamle fæstning, som byder på en betagende udsigt over byen, viser tegn fra venetianernes tid på øen og fortæller samtidig historien om den britiske kolonitid. Skt. Spiridon, det røde kirketårn, ses tydeligt, når man går rundt i den gamle bydel i Korfu by. Øens beskytter er Skt. Spiridon, og historien beretter blandt andet om Skt. Spiridons heltegerninger, hvor han beskyttede Korfu og dets indbyggere mod tyrkernes mange forsøg på at besætte øen. Korfu by indbyder til hyggelige stunder under åben himmel, med dets mange charmerende ansigter. Her vil du opleve at møde de lokale på tæt hold, når de mødes over en sen middag, og når de græske toner fra en gadespiller sætter den helt perfekte ramme for en dejlig aften. Den historiske gade Liston indbyder til at nyde en kop kaffe eller middag. Gaden blev i sin tid bygget af franskmænd og måtte tidligere kun besøges af prominente folk. I dag er det en helt anden ting, og gaden er fyldt med hyggelige caféer, og det er her, at mange af de lokale nyder deres formiddagskaffe. Grundet de mange fund, og den spændende historie, som har fundet sted i den gamle del af Korfu by, blev byen i 2007 en del af UNESCOs Verdenskulturarvliste.

Masser af oplevelser – også med dansk aftryk

Korfu byder på de smukkeste rammer til din ferie, og er i sandhed en skønhedsplet i Det Ioniske Hav. Her er noget for alle, hvad enten man har lyst til at læse en god bog under oliventræet, eller er nysgerrig efter at opleve de lokale byer og øens spændende historie. Den vestlige del af øen byder på en lang række kulturelle oplevelser, som kan kombineres med en dukkert i det klare, blå vand. Her er der alt lige fra historiske bygninger og frodige naturområder til lækre sandstrande. En mere kendt oplevelse for os danskere, er ferieresidenten Mon Repos. Før Grækenland overgik til at være en republik blev residenten beboet af den græske konge, Konstantin, og hans bedre halvdel, dronning Anne-Marie, søster til dronning Margrethe. I dag er residenten ikke længere beboet, men den flotte have er en naturlig seværdighed for øens turister, som flittigt kommer på besøg. Korfu er placeret ud fra Albaniens kyst, hvilket tydeligt kan ses fra den østlige del af Korfu. Historien om Albanien, det engang lukkede land, skaber en helt unik stemning. Du kan blandt andet tage med os på en tur til Albanien og opleve hele to lande på din ferie.

Mad på Korfu

Korfu serverer de klassiske græske retter, såsom tzatziki og mousaka, men der er også rig mulighed for at afprøve nogle af de mere lokale retter på Korfu. Her er kanel ofte brugt i de langtidssimrende gryderetter.

Feriebyen Gouvia

Cirka 7 km nord for Korfu by ligger Gouvia, som er en af de mere turistede byer på Korfu. Selvom her er mange turister, kan man nemt mærke den mere autentiske græske stemning i byen, da mange af øens lokale indbyggere er bosat her. Går man en lille tur om bagved hotellerne, vil man opleve de helt små, lokale samfund, som ligger tilbagetrukket i smukke grønne omgivelser.

Der er et fint udvalg af restauranter i Gouvia, med både lokale og internationale menukort. I aftentimerne byder byens barer yderligere på farverige drinks og en kølig forfriskning, mens et lokalt band eller en fodboldkamp bliver vist på TV’et som underholdning. På trods af at byen rummer stort set alt, som kendetegner en ferieby, er størrelsen en del mindre sammenlignet med andre feriedestinationer. Hovedgaden strækker sig kun omkring 1 km gennem den lille by, så det er nemt at finde rundt blandt restauranter, barer, minimarkeder og souvenirbutikker.

Går man i retning af Korfu by finder man Gouvia marina, hvor man kan opleve de mange både eller nyde en middag på en af de lokale restauranter. Marinaen er især velbesøgt af sejlere, der ønsker at opleve charmerende Gouvia og Korfu generelt.

Læs mere
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.

Chat med verdn
Vi er klar til at svare på alle dine spørgsmål Chat
Vi er ingen på chatten!
Du kan fange os på:

info@verdn.dk