Samos
En af de mest frodige øer beliggende i det Ægæiske hav.
Se billeder

Information om Samos

På smukke Samos er det stort set grønt hele året. Alle steder bliver man mødt af de flotte oliventræer og de store, smukke Nerie-buske, som blomstrer i hvide og lyserøde farver.
Når man bevæger sig rundt på øen, vil man se at der er langt mellem husene, og generelt ikke særlige mange beboelser. Årsagen til det er, at den græsk ortodokse kirke ejer ca. 80 % af al jord på øen. Kirken er ikke specielt villig til at sælge ud, og derfor er der ikke udsigt til at nye byer eller hotelområder skyder op.

Imødekommende og gæstfri befolkning

Samos er også et særdeles populært rejsemål, pga den imødekommende og gæstfrie befolkning, som tager imod alle gæster med åbne arme. Strandene er indbydende og med lækkert lunt og rent badevand. De fleste strande er stenstrande, men når man er ude og bade har man oftest dejlig sandbund under fødderne. 

Cleopatras foretrukne feriested

Samos byder på et utal af seværdigheder, da øen har været en central del af historien. Gennem tiden har mange folkefærd boet på Samos. Først sloges mange græske folkefærd om øen, inden romerne indtog den i år 27 f.kr.. Det antikke Grækenland "levede" på Samos i sin tid. Øen har været Cleopatras foretrukne feriested og folk har valfartet til den mægtige græske gudinde Hera's tempel igennem tiden.

Læs mere
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.

Chat med verdn
Vi er klar til at svare på alle dine spørgsmål Chat
Vi er ingen på chatten!
Du kan fange os på:

info@verdn.dk