Færøerne
Autentiske oplevelser, som virkelig brænder sig fast på nethinden
Se billeder

Information om Færøerne

Færøerne er beliggende i det nordlige Atlanterhav med smukke grønne græsrige øer, rigt fugleliv, og et paradis for vandreture. Færøerne er et lille sammentømret samfund, bygget på en kultur, der stammer helt tilbage fra vikingetiden.

OBS. Vi gør opmærksom på, at Færøernes nuværende sundhedsfaglige retningslinjer gør, at man ved ankomst skal testes for corona-smitte ud fra et forsigtighedsprincip. Svaret på testen gives via sms eller app senest 24 timer efter den er foretaget, som oftest allerede inden lufthavnen forlades, eller ved ankomst til hotellet.   

Testen, som skal foretages på Færøerne, er gratis frem til d. 10. juli 2020, herefter er den officielle pris for testen på nuværende tidspunkt 390 kr. pr. person.

Færøerne evaluerer proceduren for indrejse løbende, og vi har  en forhåbning om og tro på, at restriktionerne for indrejsende fra Danmark lempes. Denne side vil løbende blive opdateret med nyt herom, når det foreligger. 

Endvidere gør vi opmærksom på, at der fra d. 15. juni 2020 er krav om at bære mundbind i alle internationale lufthavne samt ombord på flyet til Færøerne. Det er eget ansvar at medbringe mundbind til hele rejsen, og myndighederne anbefaler at skifte mundbind hver 3-4 time. Mundbind kan købes ved Café Square i Billund Lufthavn mellem afgangs- og velkomstområdet.

Om Færøerne

Færøerne er beliggende i det nordlige Atlanterhav med smukke grønne græsrige øer, rigt fugleliv, og et paradis for vandreture. Færøerne er et lille sammentømret samfund, bygget på en kultur, der stammer helt tilbage fra vikingetiden. Færøerne har et areal på ca. 1.400 kvm fordelt på 18 øer. Næsten 90% af området er ubeboet.

Landets hovedstad er Torshavn, og der bor ca. 50.000 mennesker på Færøerne. Her finder du hele 1.100 kilometer kystlinje og et havområde på ca. 274.000 kvm.

Torshavn er en hyggelig kulturby og verdens mindste hovedstad. Byen har meget at byde på og du finder helt sikkert noget for enhver smag. Den storslåede natur, der omkranser byen, gør byen enestående og giver den eventyrlystne turist en masse aktiviteter og seværdigheder at vælge imellem.

Landet er en selvstyrende region under Kongeriget Danmark. Hjemmestyreloven fra 1948 giver det færøske parlament, som er et af verdens ældste, selvstyre indenfor mange områder, såsom bevaring og forvaltning af de levende havressourcer indenfor 200 sømil, fiskegrænsen, undergrundsressourcer, handels-, finans-, industri- og miljøpolitik samt transport, kommunikation, kultur, undervisning og forskning. Det færøske parlament, Løgtingið, består af 33 medlemmer. Selvom Danmark er medlem af EU, har Færøerne indtil videre valgt at stå udenfor.

Øerne har et tempereret ø-klima og vejret er meget omskifteligt. Det ene øjeblik skinner solen fra en næsten skyfri himmel, for pludselig at skifte over i dis og regnbyger. Øernes klima er præget af beliggenheden i Golfstrømmen, der medvirker til at give milde vintre og kølige somre. Man er altid højst 5 km fra havet. Gennemsnitstemperaturen ligger på 3°C om vinteren og 11°C om sommeren, dog kan det blive meget varmere på steder, der ligger i læ. Luften er altid ren og frisk uanset årstid. Færøerne har 6 regioner fordelt på de 18 øer.

Nordøerne (Kalsoy, Kunoy, Borðoy, Viðoy, Svínoy og Fulgoy)
Klaksvík er Færøernes fiskerihovedstad og også nordøernes midtpunkt. Det er her alle besøg på disse øer begynder og slutter. Nordøerne er særpræget af høje, stejle fjelde, og syv af Færøernes ti højeste fjelde, finder du her. Disse 6 øer er knyttet sammen med dæmninger, båd og helikopter, og her kan du opleve en blomstrende kultur, spændende husflid og museer, forretninger, spisesteder og sågar et badeland.  

Eysturoy
Den nordlige del af øen består af Færøernes højeste fjelde, inklusive Slættaratindur på 882 m. Mulighederne for fiskeri og fiskeopdræt er gode på Eysturoy, hvilket har præget byer og bygder og skabt en aktiv industri og handelsliv. Også kulturen blomstrer. Flere byer har museer og velbevarede, gamle bygninger.

Streymoy (Nólsoy, Hestur og Koltur)
De berømte fuglefjelde, Vestmannabjergene, findes på Streymoys vestside, og nordpå ligger de betagende bygder Tjørnuvík og Saksun med den ældgamle velbevarede bondegård, Dúvugarðar. Nólsoy er hjemsted for verdens største lille-stormsvale koloni. Landets mest storslåede fortidsminde, Skt. Magnus katedralen, findes i Kirkjubøur. Tórshavn er øernes hovedstad og huser verdens ældste stadig fungerende parlament.

Vagar (Vágar og Mykines)
Vágar er velegnet til vandreture og ridning, og søerne er smukke og dragende. Lufthavnen blev bygget af de britiske besættelsesstyrker under 2. verdenskrig, og mange steder findes krigsminder. I Sandavágur er kirken med runesten et besøg værd. I Miðvágur finder du egnsmuseet Kálvalíð. På øen Mykines lever Færøernes største koloni af lunder (søpapegøjer).

Sandoy (Sandoy, Skúvoy og Stóra Dímun)
Historie og kultur er dybt rodfæstet i disse grønne og græsrige øer. Bosættelser fra vikingetiden er ved at blive udgravet, og mange af sagaernes hovedpersoner levede her i området og sætter stadig deres præg på stednavne og talrige fortællinger. Søer og strande indbyder til spadsereture, og ude i vest rejser de lodrette fuglefjelde sig.

Suduroy
Både natur og folk er unikke. Dybe fjorde, stejle klipper, smukke dale, søer, næs og holme. Fiskeindustrien har haft en stor indflydelse her, specielt i Tvøroyri og Vágur. Folk på Suðuroy er festlige og venlige. Her går man mange steder højt op i at holde får. I Hvalba er kulminerne stadig åbne. Legender og sagn er en vigtig del af Suðuroys identitet.

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.