Amman
Oplev Jordans hovedstad Amman
Se billeder

Information om Amman

Jordan og Amman når det er bedst
Rejs til skønne Jordan og oplev hovedstaden Amman helt tæt på. Du kan også let rejse til Dødehavet, besøge sagnomspunde Petra og komme helt tæt på den venlige befolkning.

Amman

Amman er hovedstaden i kongeriget Amman der til dagligt er ledet af Kong Hussein hvilket man også mærker når man besøger det arabiske land. Jordan er et frit land hvor man omfavner den vestlige levemåde og har et afslappet forhold til Islam selvom det er hoved religionen i landet.

Jordan er et utrolig smukt land at opleve og udforske og man kommer langt på nogle timers kørsel. Vi har valgt at have Amman som hovedrejsemål da du her har alle muligheder lige ved hånden. Du bor centralt i byen og har restauranter, shopping og seværdighederne tæt på. At transportere sig rundt i Amman og uden for Amman er ikke noget problem og priserne er lave. Vi kan varmt anbefale at du lejer en taxi chauffør for en dag og så tager på opdagelse til enten Dødehavet eller Petra den skjulte by der ligger syd for Amman. Dødehavet kan du komme til på ca. 45 min. og Petra ca. 3 timer.

I den sydlige del af Jordan finder du badebyen Aqaba der også er et yndet sted at tage på ferie og ønsker du at kombinere både Amman og Aqaba eller måske gerne vil lidt rundt i landet så kan VERDN godt arrangere dette for dig. Ring i dag og snak med vores dygtige ferieinspiratorer og så finder vi sammen den perfekte rejse til dig.

Amman og Jordan er et trygt land at færdes i og befolkningen er meget venlige og imødekommende, de fleste taler fint engelsk da de har det i skolen og mange har med turisme at gøre. I Amman er der flere store universitetet hvilket gør at der er mange unge mennesker og de er naturligt nysgerrige på udlændinge og snakker gerne med jer. Vores anbefaling er at tag imod dem med åbne arme, indgå i snakke og dialoger og så får I en oplevelse ud over det sædvanlige hvor I lærer befolkningen at kende på en helt anden måde.

Oplevelser

Når du rejser til Amman og Jordan så må du ikke snyde dig selv for alle de kulturelle oplevelser landet byder på. Jordan er rig på både kultur og den historiske del og du finder mange arkæologiske steder du kan besøge. I Amman finder du bla. et stort romersk amfiteater og ikke mindst Hercules templet der ligger højt placeret med udsigt til hele byen.

Du skal helt sikkert slå vejen forbi byens store Bazar – Souken hvor det er som at gå op opdagelse i 1001 nats eventyr blandt de handlende, dufte til de mange krydderier, smage på alverdens nødder og handle tøj til billige penge – her skal du finde du ”prutte gen” frem og gå i dialog med de handlende og købslå om den bedste pris og husk at den bedste pris er det du syntes den ting du handler om er værd for dig.

Du kan let tage på en dagsudflugt til Dødehavet og med fordel leje en privat taxi for en dag og komme ned og prøve at bade i Dødehavet, blive smurt ind i livs givende mudder og bare nyde dagen. Der er flere centre hernede hvor du ligeledes kan købe produkter fra Dødehavet, både salte, muddermasker, sæber, parfumer  og mange andre produkter med hjem.

Vil du ud og opleve noget helt specielt, så skal du tage på udflugt til den skjulte dal hvor den ældgamle by Petra ligger og hvor den forsvundne civilisation Nabaatæerne der primært var et handelsfolk udhuggede en hel by i klipperne og levede. Har du set Indiana Jones hvor han ridder ind igennem en kløft så har du set Petra og selve oplevelsen at komme rundt om hjørnet og så åbner klippen sig op i et mageløst tempel sig foran dig. Det er en oplevelse du sent vil glemme. Det tager ca. 3 timer at køre fra Amman til Petra så man starter gerne tidligt om morgenen og er hjemme sidst på dagen. Hvis du gerne vil afsted med en engelsk talende udflugt og guide hertil så kan vi også sagtens arrangere dette.

Gastronomi

Når du besøger Amman og Jordan så skal du helt klart kaste dig over den lokale kogekunst og smage deres mad som er typisk arabisk inspireret, fuldt med krydderier og smage og generelt en fantastisk oplevelse. Gå til bords og smag hummus, lokal kebab i pitabrød, friske falafel direkte fra den lokale madbod i byen. I Jordan spiser man også typisk Mezze der består af mange små retter så som Falafel, moutabel, foul, kibbeh, oliven, ris og brød og meget mere. Generelt for maden i Jordan så bruges oliven olie, citron, hvidløg i mange retter og maden er utrolig velsmagende og lækker.

Du finder stort alle typer af restauranter i Amman og har alt lige fra McDonalds til Burger King og til de dyre gastronomiske restauranter der byder på smagsoplevelser fra hele verden. Alt hvad hjertet begærer finder du i Amman.

Rigtig god oplevelse.

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.