Island
Reykjavik - kontrasternes hovedstad
En lille storby, der summer af kreativitet og spændende begivenheder
Se billeder

Information om Reykjavik

Der venter fantastiske oplevelser i Islands hovestad. Bybilledet er ikke præget af høje skyskrabere og trafikkaos, men derimod af en spændende stemning og masser af oplevelser.
Islands hovedstad Reykjavik er en mindre storby – men ikke desto mindre venter der nogle fantastiske oplevelser på din tur hertil. For byen har en opsigtsvækkende og spændende stemning, med kreativitet og spændende begivenheder i vente. Byen opleves allerbedst på gå-ben eller cykel. Reykjavik har som så mange andre storbyer et hav kulturelle tilbud. Tag forbi de mange museer, teatre og gallerier, hvor den kunstneriske kultur slår sine folder.

OBS. Vi gør opmærksom på, at man som rejsende, inden ankomst til Island, skal udfylde en online registreringsformular(på engelsk) via dette link: https://visit.covid.is/ (denne kan også udfyldes ved ankomst i lufthavnen på Island, men vi anbefaler af tidsmæssige årsager, at dette gøres online inden afrejse. Formularen kan sendes online fra 3 dage før ankomst til Island).

Islands nuværende sundhedsfaglige retningslinjer gør endvidere, at man ved ankomst skal testes for corona-smitte ud fra et forsigtighedsprincip. Svaret på testen gives via sms eller app senest 24 timer den er foretaget, som oftest allerede inden lufthavnen forlades, eller ved ankomst til hotellet. Skulle testen vise sig at være positiv, vil man modtage information herom via telefon. Herefter skal man i obligatorisk 14-dages karantæne(uden ekstra indkvarteringsomkostning).   

Testen, som skal foretages på Island, er gratis frem til d. 1 juli 2020, herefter er den officielle pris for testen på nuværende tidspunkt 15.000 Islandske Kroner (ca. 750 DKK) pr. person. Børn født i 2005 eller senere, behøves ikke at blive testet. 

Island evaluerer proceduren for indrejse i perioden fra d. 15 juni til d. 1 juli 2020, herefter har vi en forhåbning om og tro på, at restriktionerne for indrejsende fra Danmark lempes. Denne side vil løbende blive opdateret med nyt herom, når det foreligger. 

Endvidere gør vi opmærksom på, at der fra d. 15 juni 2020 er krav om at bære mundbind i alle internationale lufthavne samt ombord på flyet til Island. Det er eget ansvar at medbringe mundbind til hele rejsen, og myndighederne anbefaler at skifte mundbind hver 3-4 time. Mundbind kan købes ved Café Square i Billund Lufthavn mellem afgangs- og velkomstområdet.

Om Island

På Island kan du bade i varme kilder og opleve imponerende gejsere, brusende vandfald og fascinerende naturlandskaber. Det lille land tæt på polarcirklen kan dog meget mere end det. De storslående naturoplevelser kan med rette krydres med kulturelle og kulinariske oplevelser i øens hovedstad Reykjavik, der med sine 150.000 indbyggere er en lille storby med det bedste indenfor gastronomi, kultur, kunst, mode og shopping.

De mange lyse sommertimer på Island giver den eventyrlystne turist optimale muligheder for at udforske naturen, bestige vulkaner eller nyde øens rå natur på ryggen af en islandsk hest. Island kan imponere enhver, og oplevelserne vil ingen ende tage.

Island er beliggende i det nordlige Atlanterhav og er kendt for sin særprægede vilde natur med alt fra lava og golde landskaber til grønne dale, vandfald, nordlys og gejsere. Island er i dag et moderne samfund med en rig kultur og en dramatisk historie fra vikingetiden. Ifølge historien har Island været beboet siden ca. år 874, hvor den norske vikingehøvding Ingólfur Arnarson som den første bosatte sig permanent. Fra 1262 til 1944 var Island en del af Norge og derefter Danmark.

Island har et areal på ca. 103.000 km2, hvoraf næsten 80% er ubeboet. Knap halvdelen af de omkring 360.000 indbyggere er bosat i og omkring Reykjavik. Kystlinjen er 4.970 kilometer, og øen er på det bredeste sted ca. 500 km fra øst og vest. En køretur Island rundt på landevej er ca. 1.350 km lang.

Island er placeret i et område på Atlanterhavsryggen, hvor kontinentalpladerne flytter sig væk fra hinanden, op til 2 – 3 cm om året. Den underjordiske aktivitet, de varme kilder, det termiske landskab og aktive vulkaner præger omgivelserne.

Den blå lagune
Én af de mest besøgte attrationer på Island er "Blue Lagoon", der med sit mineralfyldte vand med en temperatur på 35-39 grader, indbyder til en afslappende badeoplevelse. Blue Lagoon ligger på halvøen Reykjane og består af søer/damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden. Lagoonen får tilført vand fra et geotermisk kraftværk, som ikke kan pumpe lige så meget vand tilbage i undergrunden, som det pumper op. Det overskydende varme vand ender i nogle lavninger, som er blevet til det område, vi i dag kender som "Blue Lagoon". Vandet har et højt indhold af kisel-ler og svovl. På grund af mineralindholdet opleves vandet i Blue Lagoon særdeles lindrende på mange psoriasis og gigtpatienter.

Den islandske hest
Den islandske hest er efterkommer af de heste, vikingerne bragte med sig. De medbragte heste var forskellige i udseende og farver, og der er derfor en stor farvevariation i den islandske hesterace. Igennem tiderne har det barske klima formet hesten til en hårdfør race. Befolkningen har tidligere benyttet den islandske hest som transport-og arbejdsdyr. I dag bruges hestene hovedsagligt til konkurrence- og turridning, som er noget af det, den er kendt for rundt om i verden.

Vulkaner
Der findes 30 aktive vulkansystemer på Island. Den mest kendte vulkan er Hekla, en 1.491 m høj kegleformet vulkan, en såkaldt stratovulkan. På islandsk betyder Hekla hætte eller hat, og Heklas top er ofte indhyllet i et tykt lag skyer – deraf navnet. Hekla var sidst i udbrud i år 2000.

Hvaler
Man kan opleve mere end 20 hvalarter omkring Island. De mest almindelige er vågehvaler, pukkelhvaler og delfiner, men man kan også i perioder opleve spækhuggere, blåhvaler, kaskelothvaler og finhvaler. Flere steder på Island kan man komme på hvalsafari. Her kan specielt nævnes nordkysten og ikke mindst Husavik, som kaldes hval-hovedstaden i Island.

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.