Budapest
Oplev en af Europas smukkeste storbyer helt tæt på
Se billeder

Information om Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og gemmer på masser af små hemmeligheder, alt lige fra termiske bade, grandiøse paladser og bygninger, fantastiske restauranter og et væld af seværdigheder. Storbyen du ikke må gå glip af.

Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og bestående af de to bydele Buda og Pest der kun er adskilt af floden Donau. Budapest er måske ikke dit førstevalg til en storby ferie, men du skal endelig ikke lade dig afskrække. Budapest er på alle måder en smuk og kulturig storby der kan måle sig med byer som Paris, London og Rom både hvad angår arkitektur, gastronomi, oplevelser og ikke mindst den venlige befolkning.

Byen gemmer på en lang og rig historie der både gemmer på den tragiske historie men også den smukke historie når man specielt kigger på byens fantastiske arkitektur.

Budapest gemmer på et væld af små hyggelige kroge som skal opdages og her findes alt lige fra majestætiske bygningsværker, byens karakteristiske broer der forbinder de to bydele, unikke restauranter og barer, de berømte termiske bade og shopping i verdensklasse og det bedste af det hele så er prisniveau i byen således at du sagtens kan tillade dig at unde dig selv lidt luksus når du besøger byen.

Shopping

Budapest er en by der byder på shopping i verdensklasse, hvad end det er når du går på opdagelse i byens markedshal der byder på en masse små hyggelige boder og restauranter, de små hyggelige butikker i byens kvarterer eller de moderne luksus butikker, så har Budapest noget for enhver smag og enhver prisklasse.

Oplevelser

Hvis du virkelig vil ud og opleve byen og få unikke oplevelser med hjem i bagagen så byder Budapest på et væld af gode oplevelser. Vi kan varmt anbefale at du tager på en sejltur på floden Donau og ser byen fra en anden vinkel, kom forbi Ungarns smukke parlaments bygning, sejl under de flotte broer og se op mod Frihedsstatuen og få en flot oplevelse på et par timer.

Noget du ikke må gå glip af er Széchenyi Bad der er beliggende i en af byens smukkeste bygninger og byder på flere saunaer, dampbade, pools og massage bænke. Stedet har åbent til sent og du kan komme ind for omkring 125 kr beroende på ugedagen.

Kædebroen og kongeslottet er også to seværdigheder du bør tage forbi når du er i Budapest. Kædebroen er med sine 380 meter en af de mere unikke broer der forbinder de to bydele og kongeslottet der ligger ved Donau’s bred tager sig specielt godt ud ved aftenstide når det er oplyst.

Fiskerbastionen og Mathiaskirken er også et yndet udflugtsmål i Budapest og ligger på Gellertbakken højt placeret med en fantastisk udsigt ud over byen og den enorme bygning er helt klart et besøg værd og tager alle besøgende tilbage til en svunden tid hvor bygningskunst var på sit ypperste.

Statsoperaen i Budapest er en af de sidste oplevelser man bør have med på sin liste når man besøger byen da den er en af byens absolut smukkeste bygninger og får du mulighed for at opleve en forestilling her så tag dit fine tøj på og få en aften du sent vil glemme.

Gastronomi

Budapest er en by der emmer af atmosfære, pulserende byliv, unikke restauranter og barer der tager dig med på smagsoplevelser ud over det almindelige. Du kan med fordel besøge det jødiske kvarter hvor bla. Mazeltov giver dig en anderledes oplevelse.

Noget af det Budapest også er kendt for at sine ruinbarer der er dukket op i gamle forladte bygninger og fabrikker og et mødested for byens unge og Bohemer.

I Budapest kan du få Michelin mad til utrolige priser og restauranten Borkonyha er ingen undtagelse hvor du kan få en hovedret til 78 kr. Stemningen her er afslappet og der holdes ikke på formerne så du kan sagtens bestille bord og få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Nogetaf det Ungarn er mest kendt for at naturligvis sin ungarske gullasch og deres øl og begge dele bør nydes når du besøger landet. Du finder masse af små hyggelige steder hvor du kan slå dig ned og få en kold øl og en hurtig gang gullasch inden dagens oplevelser går videre.

Rigtig god oplevelse!

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.