Halkidiki
Græsk perle med fantastiske sandstrande
Se billeder

Information om Halkidiki

Halkidiki er en smuk halvø med tilhørende 3 halvøer også kaldet ”De Tre Fingre” Kassandra, Sithonia og Athos.
Halkidiki er beliggende i det nordlige Grækenland med den herlige universitetsby Thessaloniki som hovedby. Halkidiki er en smuk halvø med tilhørende 3 halvøer også kaldet ”De Tre Fingre” Kassandra, Sithonia og Athos. Vores gæster bor på den tredje finger, Athos, ved byen Ouranoupolis.

Halkidiki er et smukt grønt kuperet område omkranset af pinjeskov og oliventræer. Kystlinjen ved Halkidiki er ca. 550 km og her finder man idylliske bugter med krystalklart vand og uberørte fine sandstrande. Her findes hyggelige landsbyer med autentisk græsk stemning og mange flotte udsigtspunkter over havet og det kuperede terræn. Gede- og fårehyrder med deres dyr er ikke et sjældent syn på disse kanter. Halkidiki er lig med rig kulturarv, mageløs natur og vidunderlig gastronomi – og den venlige og imødekommende lokalbefolkning slår gæstfrit dørene op og lader gerne deres gæster få del i alt, hvad området har at byde på.

Halvøen Athos – (Den 3. Finger)

Den nordligste tredjedel af halvøen Athos er præget af fine hoteller langs kysten, flotte sandstrande og lækkert klart badevand, som er særdeles velegnet til snorkling og dykning. Størstedelen af vores hoteller ligger direkte ned til vandet og har den smukke udsigt ud over de frodige grønne øer i området. Noget af det, som gør området helt unikt, er de mange skønne sandstrande. I Grækenland finder du oftest stenstrande, men her kan du altså finde lange sandstrande med blødt sand og dejlig sandbund, som især gør strandende utrolig børnevenlige.

Vores hoteller ligger i området omkring den lille, hyggelige havneby Ouranoupolis, som tilbyder et fint udvalg af forlystelser og en herlig græsk atmosfære. Her findes en lille havn og havnepromenade med butikker, restauranter, tavernaer, cafeer, barer og flere historiske seværdigheder. Byen ligger lige før grænsen til munkestaten ved Mount Athos. Ouranoupolis blev grundlagt 1292 og senere indtaget af flygtninge fra Lilleasien, som etablerede den fiskerby, som vi kender den i dag. Det store tårn (Prosphorius), som er placeret ved indsejlingen til byen, er et levn fra den gamle tilknytning til Vadipedi klostret. Tårnet er det største i Halkidiki og blev bygget i 1344.

Der er generelt meget at opleve på dette rejsemål. Både med vores arrangerede udflugter, hvor der altid er en dansk rejseleder med, men også på egen hånd hvor du bl.a. kan udforske diverse vandreruter, leje din egen båd og sejle ud til de nærtliggende øer eller tage færgen, som dagligt sejler ud til øen Ammouliani. Ammouliani er den største af de grønne øer, som ligger ude foran Ouranoupolis. Her findes bl.a. en hyggelig lille græsk landsby, hvor man kan komme helt tæt på de lokale indbyggere og tage en dukkert ved de små, uberørte sandstrande, som ligger hele vejen rundt om øen.

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.