Rhodos
Klassisk charterdestination med masser af skønhed
Se billeder

Information om Rhodos

Nyd en lækker ferie på Rhodos, der også kaldes "Solens Ø" eller "Solgudens Ø"
Tilnavnene skyldes to ting, nemlig at solen i gennemsnit skinner 300 dage om året, og at solguden Helios, ifølge mytologien, fik Rhodos foræret af overguden Zeus, da havet trak sig tilbage og åbenbarede en ø dækket af blomster. Helios giftede sig med nymfen Rhode, datter af havguden Poseidon, og forvandlede med sin stråleglans Rhodos til den smukkeste ø i Det græske Øhav.

Danskerne elsker Rhodos

1,5 million gæster besøger årligt det smukke Rhodos – heriblandt mange tusinde danskere, der har øen som deres foretrukne rejsemål. Rhodos spænder over 1400 kvadratkilometer og har en kyststrækning på hele 220 kilometer. Øen er præget af bjerge, men har også masser af fine sandstrande.

På charterrejser til Rhodos kan man udforske den lange og dramatiske historie, som knytter sig til øen, der oprindelig blev koloniseret af minoerne fra Kreta. Siden blev øen besat af både grækere, italienere, tyrkere og (under 2. verdenskrig) af tyskere. Først i 1948 blev Rhodos formelt genforenet med Grækenland - efter mere end 2000 års adskillelse.

På vores rejser til Rhodos kan du vælge mellem en række dejlige hoteller omkring Rhodos By i den nordøstlige del af øen, ikke langt fra lufthavnen. Det betyder kort transfertid og mere strandtid, og du er samtidig tæt på historiske oplevelser i Rhodos By.

På Rhodos vil du møde vores danske guideteam, som hjælper og giver gode råd og tips, og som er med på de fleste udflugter.

Øens historie

Med sin status som ø-samfund i det østlige Middelhav, har Rhodos haft en omskiftelig tilværelse. Via arkæologiske udgravninger har man fundet ud af, at Rhodos har været beboet siden den yngre stenalder. Rhodos har været under stærk indflydelse af det minoiske Kreta, men også Cypern har spillet en rolle her.

Omkring 1000 f. Kr. flyttede de første grækere til øen, og de grundlagde bl.a. Rhodos By ca. 400 f. Kr. Få år senere opførte man Kolossen på Rhodos, som er regnet som én af oldtidens syv underværker, og i samme periode var Rhodos centrum for søfarten i det østlige Middelhav.

I år 395 kom Rhodos under Det Byzantinske Rige og havde herefter en vis betydning under korstogene, men ca. år 1500 kom Rhodos under Osmannerriget (nuv. Tyrkiet), indtil Italien besatte øen i 1912. Efter en kort visit af tyskerne under 2. Verdenskrig kom Rhodos endelig under Grækenland i 1948. På charterrejser til Rhodos har man mulighed for at opleve levn fra alle disse folkeslag og civilisationer på en af de mange udflugter, eller i en lejet bil.

 

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.