Alanya
Kilometervis af badestrande og ferieoplevelser for hele familien
Se billeder

Information om Alanya

Alanya var for mange år siden en mindre havneby med kun 30.000 indbyggere. Men turismen har siden i høj grad sat skub i byen, som i dag er en stor og moderne ferieby med 150.000 indbyggere.
Kilometervis af badestrande, den farverige bazar, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på ferieoplevelser for hele familien. Alanya byder fx på et væld af spændende butikker, som alle har en masse spændende ting at byde på. Specielt butikker med tøj og sko er i overtal.

Har du handelstalenterne i orden, kan du gøre masser af gode køb, men et godt råd er, at når du skal på shopping i byen, så undgå at handle i de første dage af ferien - ihvertfald hvis det er første gang, du er i Tyrkiet. Det er vigtigt, at du har fuldstændigt styr på valutaen inden du handler!

Vær også opmærksom på at meget af det som sælges er kopivarer, som er ulovligt at medbringe til Danmark.

Det røde tårn ved havnen er Alanya’s varetegn. Da en Sultan i 1226 efter fem års kamp havde indtaget Alanya, byggede han Det Røde Tårn primært for at forsvare byen. Sammen med Alanya-borgen er tårnet én af byens mest besøgte seværdigheder. Det ottekantede tårn stod færdigt i 1226 og er 33 meter højt med fem indvendige etager. Nederste etage huser ofte forskellige udstillinger. Det kan være historiske samlinger med tæpper, arbejdsredskaber eller måske våben og andet fra de historiske perioder.

Højt hævet over resten af byen finder man den gamle borg, som med sin beliggenhed ca. 250 meter over havet byder på uforglemmelig udsigt. De første sten til borgen blev lagt før vores tidsregning, hvorefter forskellige bygherrer har været med til at fuldende den, som den ser ud i dag. Rundt om borgen snor sig over 6 km bymur, forsynet med 140 udkigstårne. De gjorde det umuligt for eventuelle angribere ikke at blive opdaget. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder man små caféer, boder og hyggelige restauranter.

Tæt på centrum af Alanya findes den spændende drypstenshule, Damlatas-grotten. Under konstruktionen af Alanya Havn i 1948 fandt man Damlatas-grotten, mens man var i færd med at udføre sprængningsarbejde. I dag er grotten en af byens mest besøgte seværdigheder. Grotten har en konstant temperatur på ca. 21 grader og en luftfugtighed på over 90%. Inde i grotten ses drypsten, som vokser både opad og nedad og er flere millioner år gamle. Klimaet i grotten har en helbredende virkning på forskellige sygdomme.

Får man lyst til en pause fra de dejlige sandstrande og det eksotiske byliv, så venter der også masser af andre oplevelser derude. Tag fx en tur ind i landet mellem frodige bjerge og floder og oplev den tyrkiske hverdag i de små landsbyer, den eksotiske kultur, farvestrålende blomsteranretninger og en mangfoldig natur.

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.