Dublin
Guinness, arkitektur og en pulserende storby du skal opleve
Se billeder

Information om Dublin

Dublin er en spændende, pulserende storby der gemmer på både en rig og lang historie, fantastiske spisesteder, god shopping og ikke mindst deres hyggelige pubber. Dublin er en metropol for hele Irland hvor kunst, kultur, musik og godtfolk mødes og det hele er blandet godt sammen med en by med en smuk arkitektur og en historie der strækker sig helt tilbage til vikingetiden.

Dublin

Tag på besøg i Irlands hovedstad Dublin og få en oplevelse du sent vil glemme. Byen har været Irlands hovedstad siden 1922 hvor landet blev uafhængigt og har helt tilbage fra vikingetiden været den vigtigste by i Irland. Byen blev grundlagt som et vikingebosted og har udviklet sig siden da. I dag er byen en pulserende metropol godt blandet sammen af tidens arkitektur og moderne bygningsværker. Alt sammen er blandet godt sammen med hyggelige gader med et væld af butikker, gode restauranter og hyggelige pubber hvor folk mødes og hygger med hinanden.

Dublin er en by der byder på en fantastisk historie og som pulserer af liv, en by mange nok forbinder med ting som Guinness bryggeriet, St. Patricks Day og ikke mindst med hyggelige pubber med god stemning og masser af god lokal øl. Byen rummer en masse oplevelser som du let kan foretage enten til fods eller på en cykel eller med de offentlige transportmidler. Byen ligger i kort afstand fra lufthavnen og dermed let tilgængelig for dig som besøger byen og som ligeledes gerne vil ud og opleve noget af den smukke natur Irland også er kendt for.

Byen har som sagt meget at byde på, hvad end du er til en stille slentretur i St. Stephans Green Park, go en tur ved Trinity Collage eller måske besøge national museum ét hvor du bla. finder det berømte illuminerede manuskript – Book of Kells eller nogle af byens mange smukke kirker eller om du blot vil vandre rundt i de små hyggelige gader fra 1700 tallet eller bevæge dig ind i byen moderne bydel så har byen noget for enhver smag og den er som sagt let at bevæge sig rundt i.

Du kan med lethed leje bil herovre og begive dig ud på oplevelse og se lidt af Irlands smukke natur, dens betagende kyststrækninger med sine karakteriske klippe sider, sine flotte bjerge og alsidige natur og det bedste af det hele er at klimaet er behageligt stort set året rundt da landet befinder sig i en såkaldt tempereret klimazone der giver milde vintre og generelt begrænset temperatur udsvingninger og dermed gør det et fremragende feriemål året rundt.

Gastronomi

I Dublin finder du stort alt hvad hjertet begærer og hvad sulten lyster. Hvis du er til de små hyggelige og hurtige måltider så finder du det her, hvis du hellere vil have god gedin irsk madlavning så finder du det og hvis du er til mad i verdensklasse på Michelin niveau så finder du skam også det her. Byen er fuld af gode spisesteder og ikke mindst de hyggelige pubber hvor du kan nyde en god lokal Guinness eller en af de mange andre gode øl som Irland er kendt for at producere. Du får altid en hyggelig atmosfære på pubberne og det er ikke unormalt at der også er livemusik og du finder altid folk i godt humør og god stemning når du kommer ind. Et af de populære steder at finde en tår øl er i det berømte Temple Bar kvarter.

Da Dublin huser mange af landet unge mennesker og der ligeledes er mange universitetet så er dette også noget byens pulserende byliv bærer præg af og du kan altid finde en hyggelig bar eller en travl natklub hvor der er gang i den.

Shopping

Er du til shopping og et stor udvalg så er Dublin ingen undtagelse. Her finder du stort alt hvad hjertet begærer hvad end det er den lille hyggelig kuriosa butik, retor butikken eller de moderne butikker med alle mærkevarer så finder du det her og to af de mest populære områder du kan bevæge dig i er Grafton Street samt O’Connnel Street. På Grafton Street finder du desuden det eksklusive stormagasin Brown Thomas som kan sidestilles med vores Magasin eller Illum.

Velkommen til en by fyldt med muligheder.

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.