Maldiverne
Paradis på jord
Oplev de smukkeste kridhvide sandstrande og det azurblå vand
Se billeder

Information om Maldiverne

Maldivernes magiske og eksotiske omgivelser er noget nær det tætteste, man kommer på paradis på jord.
Det smukke ø-rige kendetegner sig ved de smukkeste og mest kridhvide sandstrande, omgivet af pool-lignende azurblå laguner. Hver ø har sit eget koralrev, som omkranser lagunen. Her findes en enestående undersøisk verden med millioner af farvestrålende fisk i alle størrelser. Midt på øerne består floraen fortrinsvis af høje smukke kokospalmer og farvestrålende blomster.

Ren afslapning og kvalitetstid

Når man ankommer til øen, oplever man en sjælden varme og en ægte imødekommenhed. Man finder sig hurtig tilrette i vandkanten på den kridhvide strand og med det smukke turkise vand lige uden for døren. Tiden går hurtigt, når man er på ferie på Maldiverne – ren afslapning og kvalitetstid med familien eller nære venner.

Paradis både over og under vandet

Vejret på Maldiverne er vidunderligt, og temperaturen er perfekt med sine normalt ca. 30 grader året rundt. Badevandet har nogenlunde samme temperatur, og man mærker derfor ikke den store forskel, når man går i – eller står op – af vandet.

Det turkisblå vand er utroligt rent og klart, og har en suveræn sigtbarhed, hvilket er fantastisk, når man dykker med snorkel eller med flaske, og skal opleve koralrevets mange hemmeligheder. 

Der venter store undervandsoplevelser for alle som besøger Maldiverne, uanset om man er erfaren snorkeldykker eller ej. De utallige farvestrålende fisk i alle afskygninger, store som små, svømmer rundt i verdens største akvarium blandt eventyrlige koraller. Der er også gode muligheder for at se og svømme med både delfiner, skildpadder, rokker og uskadelige hajer. 

Selv den største ø på Maldiverne er lille

Maldiverne består af ca. 1200 koraløer beliggende på 26 atoller. Der er 310 øer, som er beboede, og 110 af disse er resorts. Den største ø på Maldiverne er ca. 8 km X 300 meter, og højeste punkt er to meter over havet. Hver atol er dannet på en skarp højderyg, som beskytter øerne og koralrevet for både vind og store bølger fra det Indiske Ocean. 

De lande, der ligger tættest på Maldiverne er Sri Lanka og Indien.

En betagende befolkning

Befolkningen på Maldiverne er særdeles imødekommende og venlige af natur. 

På Maldiverne tales sproget Dhivehi, som kan adskille sig på dialekt i nogle regioner i den sydlige del af Maldiverne. Maldiviske overbevisninger er meget baseret omkring religion og overtro. Den overvejende del af befolkningen er muslimer, men indflydelsen fra det overnaturlige, spiller forsat en vigtig rolle i de fleste øsamfund.

Hovedparten af den maldiviske befolkning arbejder inden for turistfaget eller fiskeriet. Havet omkring Maldiverne er pga koralrevet spækket med fisk, men da det ikke er tilladt at bruge trawl eller stort netfiskeri, så foregår fiskeriet stadig i små både med manuelle fiskemetoder. 

For at bevare fiskeriet er der høj fokus på miljøet og havet omkring Maldiverne. Miljøet har en direkte indflydelse på alle facetter af det maldiviske liv. Alle øer er beskyttet af tusindvis af koralrev, og korallerne skal holdes i live i denne unikke øgruppe, for at eksistere i fremtiden. 

Læs mere
Arabiske Emirater
Cypern
Frankrig
Grækenland
Indonesien
Irland
De Kanariske Øer
Italien
Japan
Jordan
Maldiverne
Mauritius
Færøerne
Sydafrika
Tanzania
Thailand
Tjekkiet
Vietnam
Tyrkiet
Tyskland
USA
Ungarn
Østrig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
Vind et gavekort på 5.000,-

Ved tilmelding accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan til en hver tid afmelde dig.